צוות המעון

כיאה למדיניות המעון, כ"ארגון מלמד ולומד" נעשית השקעה מתמדת בצוות המעון ודאגה להעצמתו. לאורך השנה נערכות מגוון פעילויות לשם כך כהכשרה; מתן ליווי ותמיכה שוטפים; הקניית ידע מתקדם באמצעות השתלמויות על ידי חברי סגל מהאוניברסיטה, וכמובן, פיתוח הצוות והפיכתו לקבוצה העובדת בהרמוניה ושיתוף פעולה.

שנת תשע"ו תהא השנה החמישית למעון. תחילה המעון התאפיין ב"ראשוניות" וב"חלוציות" כמאפיין כל ארגון ינוקא בשלב ההקמה: בפגיעות, ניהול על ידי משברים ובחינה מתמדת של המחויבות ההדדית. בשנה השנייה נבנתה התשתית הארגונית על כל היבטיה באמצעות פעילויות בהתאם לתוכניות, פיתוח מבנה ארגוני שיטתי ויעיל, עיצוב חזון משותף והבניית מנגנונים ותהליכים ידועים ומערכת הערכה מתוכננת. בשנה השלישית התאפשרה העמקה של היבטים נוספים של המעון, למידה וצמיחה מתוכם. בשנה האחרונה המעון התרענן והתחדש. נכנסה מנהלת חדשה, הגב' דורית דוקרקר, התפתחה התשתית הפיזית, נבנה ונחנך מרחב טבע ייחודי ומעשיר. בשנה הבאה עלינו לטובה, מרחב הטבע ימשיך את התרחבותו, ימשיך להשתלב בתוכנית הלימודים השנתית.

כביטוי למדיניות השיפור המתמיד נערך  מדי שנה סקר הערכת שביעות רצון של ההורים. ההורים מתבקשים לספק משוב  על מגוון היבטים הכוללים את הפן האינסטרומנטלי, פעילויות חינוכיות, הערכת הצוות, הערכת תפקוד מנהלת המעון ועוד. ממצאי המשוב מוצגים להנהלת האוניברסיטה, הנהלת ויצ"ו, וועדת ההיגוי ולנציגי ההורים. למידה מעמיקה וקפדנית של ממצאי המשוב משמשת מסייעת לתכנון שנת הלימודים העוקבת ומסייעת לתהליך השיפור המתמיד בו אנו מבקשים להימצא.