בעלי תפקידים במעון

מנהלת המעון

דורית דוקרקק הינה מנהלת המעון במשרה מלאה. דורית בעלת תואר ראשון, B.Ed, בחינוך מיוחד ממכלת סמינר הקיבוצים. בעברה הייתה מורת שילוב ועסקה בהוראה בכיתות א'-ב' במסגרות קיבוציות. ב-7 השנים האחרונות בויצ"ו שיקמה, בנתה וניהלה תחת ידיה מעון יום לגיל הרך בעיר רחובות.

 

כמנהלת המעון, דורית אמונה על תפעול שוטף של המעון ועל ההיבטים הארגוניים, חינוכיים-טיפוליים שלו. המנהלת אחראית לכל הפעילות המתרחשת במעון עצמו  (כגון: תכנים לימודיים, שמירה על סדר יום, אספקת ציוד, הזנה). היא אחראית כמובן גם על תפקוד הצוות החינוכי, ודואגת למתן ליווי והכשרה על ידי הגורמים השונים. מנהלת המעון עצמה מקבלת באופן שוטף הדרכה ממפקחת ויצ"ו, מלווה על ידי יועצת חינוכית ויועצת ארגונית ועוברת השתלמויות באופן תדיר.

 

מפקחת המעון מטעם ויצ"ו

יעל ירום - מפקחת המעון מטעם ויצ"ו, מלווה את המעון באופן שוטף. המפקחת מבקרת באופן סדיר במעון ומבצעת הדרכה ותהליכי בקרת איכות על כל המתרחש במעון: תכנית הלימודים ואופן העברתה; המראה החזותי של המעון וטיפוחו; ניצול נכון של משאבי הזמן, המרחב והתקציב; הדרכה למנהלת המעון ולצוות החינוכי; הזנת תינוקות ופעוטים. לבסוף, המפקחת אחראית גם לטיפול בפניות חריגות של הורים. 

 

צוות המחנכות

הצוות החינוכי מונה כ-30 אנשי צוות.

 

המטפלות, רובן ככולן בוגרות קורס מטפלות (בסיווג  2 או 1), וחלקן בעלות השכלה אקדמאית (3 מטפלות יסיימו את קורס המטפלות במהלך השנה הנוכחית). כל המטפלות עברו תהליך מיון מקצועי.

 

הגננות (בכיתת הגן והמעון) הינן מוסמכות, בעלות תואר שני בחינוך ובעלות ניסיון בגיל הרך. הגננות עובדות חמישה ימים בשבוע עד הצהריים. ביומן החופשי, מחליפה אותן גננת מוסמכת.

 

נוסף למערך המחנכות הקבוע, יתווספו לצוות סטודנטיות של קורס המטפלות של ויצ"ו וסטודנטיות לתואר שני במגמה לייעוץ חינוכי בגיל הרך.

 

הצוות החינוכי מקבל הדרכה שוטפת ממנהלת המעון וממפקחת המעון, מקיים ישיבות צוות ועובר השתלמויות בנושאים מגוונים לצורך המשך התמקצעות.

 

כאמור, חלק מההשתלמויות הייחודיות למעון ויצ"ו - אוניברסיטת תל-אביב, מועברות ע"י סגל האוניברסיטה, בשטח המעון או באוניברסיטה.

 

צוות מטבח

צוות המטבח מונה 2 מבשלות, אשר אחראיות מדי יום על הכנת ארוחות טריות הניתנות לילדים במהלך היום.

 

המבשלות הינן עובדות ותיקות בויצ"ו ומנוסות בהכנת מזון לפעוטות ולילדים. המבשלות פועלות בקפדנות על פי הנחיות ויצ"ו ומשרד הבריאות בו זמנית, ומשתלמות לאורך השנים. מעת לעת הן עוברות השתלמויות בנושאי תזונה ובישול בריא לילדים בגיל הרך.

 

בנוסף למבשלות, נמצא מטבח המעון בפיקוח של משגיח כשרות.

 

אוניברסיטת תל-אביב, ת.ד. 39040, תל-אביב 6997801
UI/UX Basch_Interactive