בעלי תפקידים במעון
מנהלת המעון
שחר אברהמי הינה מנהלת המעון במשרה מלאה, בעלת תואר ראשון במדעי החברה (B.A) ותואר שני בחינוך לגיל הרך (M.A). בנוסף שחר במקצועה מדריכת הורים ויועצת שינה.
בתפקידה כמנהלת המעון, שחר אמונה על תפעול שוטף של המעון ועל ההיבטים הארגוניים, החינוכיים וטיפוליים שלו. היא אחראית לכל הפעילות המתרחשת במעון עצמו (כגון: תכנים לימודיים, שמירה על סדר יום, אספקת ציוד והזנה). בתוך כך, כמובן על תפקוד הצוות החינוכי ועל ליווי והכשרה על ידי הגורמים השונים. מנהלת המעון עצמה מקבלת באופן שוטף הדרכה ממפקחת ויצ"ו, מלווה על ידי יועצת חינוכית ויועץ ארגוני ועוברת השתלמויות באופן תדיר.
מפקחת המעון מטעם ויצ"ו
קרן בוזגלו הינה מפקחת המעון מטעם ויצ"ו ומלווה את המעון באופן שוטף. המפקחת מבקרת באופן סדיר במעון ומבצעת הדרכה ותהליכי בקרת איכות על כל המתרחש במעון: תכנית הלימודים ואופן העברתה; המראה החזותי של המעון וטיפוחו; ניצול נכון של משאבי הזמן המרחב, והתקציב; הדרכה למנהלת המעון ולצוות החינוכי; הזנת תינוקות ופעוטים. לבסוף, המפקחת אחראית גם לטיפול בפניות חריגות של הורים.
צוות המחנכות
הצוות החינוכי מונה כ-30 אנשי צוות.
המטפלות, רובן ככולן בוגרות קורס מטפלות (בסיווג 2 או 1), וחלקן בעלות השכלה אקדמאית (3 מטפלות יסיימו את קורס המטפלות במהלך השנה הנוכחית). כל המטפלות עברו תהליך מיון מקצועי.
הגננות (בכיתת הגן והמעון) הינן מוסמכות, בעלות תואר שני בחינוך ובעלות ניסיון בגיל הרך. הגננות עובדות חמישה ימים בשבוע עד הצהריים. ביומן החופשי, מחליפה אותן גננת מוסמכת.
נוסף למערך המחנכות הקבוע, יתווספו לצוות סטודנטיות של קורס המטפלות של ויצ"ו וסטודנטיות לתואר שני במגמה לייעוץ חינוכי בגיל הרך.
הצוות החינוכי מקבל הדרכה שוטפת ממנהלת המעון וממפקחת המעון, מקיים ישיבות צוות ועובר השתלמויות בנושאים מגוונים לצורך המשך התמקצעות.
כאמור, חלק מההשתלמויות הייחודיות למעון ויצ"ו - אוניברסיטת תל-אביב, מועברות ע"י סגל האוניברסיטה, בשטח המעון או באוניברסיטה.
צוות מטבח
צוות המטבח מונה מבשלת אחת, אשר אחראית מדי יום על הכנת ארוחות טריות הניתנות לילדים במהלך היום.
המבשלת הינה עובדת ותיקה בויצ"ו ומנוסה בהכנת מזון לפעוטות ולילדים. המבשלת פועלת בקפדנות על פי הנחיות ויצ"ו ומשרד הבריאות בו זמנית, ומשתלמת לאורך השנים. מעת לעת היא עוברת השתלמויות בנושאי תזונה ובישול בריא לילדים בגיל הרך.
בנוסף למבשלת, נמצא מטבח המעון בפיקוח של משגיח כשרות.



