הורים מומחים מייעצים

ד"ר עמיאל פייגנבאום- רופא משפחה  מייעץ בנושא תזונה נכונה

המעון שלנו התברך בהורים עתירי ידע וכישורים. בכל אחד מהמידעונים, הורה מומחה מאחת הכיתות, ישיב על שאלותינו וייעץ לנו מתוך תחום הידע שמתמחה בו.

 

הפעם, אנו שמחים לארח את ד"ר עמיאל פייגנבאום, אבא של ליאם מקבוצת הגנון, מומחה לרפואת משפחה עם השתלמות בטיפולים בתסמונת המטבולית (השמנה, סכרת, יתר לחץ דם והיפרלפידמיה).

 

מהי תזונה נכונה עבור ילדים?

 

תזונה נכונה היא זו המכילה את כל אבות המזון.  על כן, מומלץ לבדוק אם התפריט היומי מכיל בשר או תחליפים, המכילים חלבון איכותי, ברזל, ויטמין B12 ואבץ על מנת למנוע אנמיה ולהגביר את הערנות. פירות וירקות טריים (מומלץ לפחות 3 מנות ירקות בצבעים שונים), ביצה המכילה אף היא חלבון איכותי, לציטין הנחוץ לתפקוד המוח וכן מזונות המכילים חומצות שומן (כגון, טחינה, אגוזים), הנחוצים אף הם לתפקוד המוח.

 מומלץ להקנות לפעוטות הרגלי אכילה נכונים ובמיוחד לא לדלג על ארוחת הבוקר מזינה, התורמת רבות לתפקוד בהמשך היום.

 

מהן הפרעות אכילה בגיל הרך ומהן שכיחותן?

 

הפרעות האכילה המופיעות בגיל הרך הן: סירוב חלקי או מלא של הילד לאכול, הימנעות מאכילת מאכלים מסוימים, בכי בזמן האכילה, פליטות מרובות, אכילה לילית, אכילה מרובה עם או ללא עודף משקל.

כ – 25% מכלל הילדים בגיל הרך, סובלים מאחת מהתופעות הנ"ל ורובן חולפות ללא טיפול. כ – 80% מהפעוטות עם הפרעות נוירולוגיות, סובלים מהפרעות אכילה.

 

מהם הגורמים להפרעות אכילה בגיל הרך?

 

הגורמים להפרעות אכילה אלה, הם רבים ומגוונים. הרב נובע מקשיים פסיכולוגיים של הפעוט והקשר שלו עם הוריו. מיעוטם נגרם מבעיות רפואיות/נוירולוגיות – הפרעות במערכת העיכול, ליקויים במנגנון הבליעה ו/או מחלה כרונית המקטינה את התיאבון.

 

איך ניתן למנוע הפרעות אכילה?

 

הילד לומד מתוך חיקוי וההורים הם הגורמים הבלעדיים להזנתו התקינה של הילד. לכן מומלץ ללמת פעוטות לאכול בשעות קבועות, כאשר לפחות ארוחה אחת ביום, אמורה להיות ביחד עם יתר בני המשפחה. האוכל אמור להיות מגוון וכולל את כל אבות המזון. הפעוטות צריכים ללמוד על חשיבות אכילת ירקות ופירות, מוצרי חלב, דגנים , חלבון,  שומן בלתי רווי ושתיית מים.

 

באילו מקרים יש לפנות לייעוץ?

 

מומלץ לפנות לייעוץ/טיפול במקרים של ירידה או עליה מוגזמת במשקל, כאשר נושא האוכל הופך להיות לנושא ההתעסקות העיקרי בבית, כאשר ישנם קשיים בהחדרת מזונות חדשים, כאשר הילד ניזון ממגוון מזון מצומצם וכן כאשר קיימת תופעה של אכילה מרובה במהלך הלילה.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>